nedelja, 6. marec 2011

Hočem pomlad!

Čeprav me še čaka moj letošnji zimsko-smučarski dopust, hočem pomlad! Tam gori naj bo sneg, tu doli pa hočem sonce, hočem rože, hočem toplo, hočem se znebiti zimskih jakn in plaščev!
Sicer pa ni nič čudnega, da se zima letos tako vleče, če pa čaka Pusta, da jo odžene :) Letos se je nekam obiral :) 


Pri mojem ustvarjanju sem še vedno v fazi, da delam samo tisto, kar moram. Zato sem danes cel večer presedela s krep papirjem v roki in se prvič v življenju spopadala z izdelovanjem rož iz krep papirja. In vseskozi sem imela občutek, da ustvarjam pomlad :) 

Pred veliko, veliko leti so mi bile take rože zelo, zelo všeč, vendar je bila zame takrat skoraj znanstvena fantastika, kako to izdelat. Potem pa mi nekako niso bile všeč in vse do danes se jih zato nisem nikoli lotila :)


Saj ni tak bau-bau. Izdelala sem jih kar najbolj preprosto, saj sem uporabila zgolj krep papir in palčke za ražnjiče (v večini polovico). Tudi navadni beli in barvasti servieti so uporabni.


 (ta je narejena iz servieta)

Zvonček ima za dodatek žico za izdelavo nakita, drugače ne bi mogel biti zvonček :)

Predvidevam, da bodo izdelavo tudi otroci osvojili. Ker za darilo za torkov 8. marec v naravo še ne morejo po rože, jih bodo pa kar sami naredili! 
 

Upam, da papirnatemu cvetju kmalu sledi tisto pravo, pomladno!


8 komentarjev:

  1. Krasne so tele tvoje rožice in se pridružujem tvojemu klicu: tudi jaz hočem pomlad!!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Krasne cvetove si ustvarila in s tem prinesla malo pomladi tudi na blog. Danes je sonček, uživajmo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Prvič si se totila izdelave papirnatih rožic?? Ker prav nič ne izgleda.Človek bi rekel, da si jih naredila že za cele travnike! Res so lepe, še posebej je meni všeč tadruga, bela.

    S tistim o pomladi se pa z vsemi vami hudo hudo strinjam!

    OdgovoriIzbriši
  4. podpišem! tudi jaz hočem pomlad in danes je prav lep sonček :)..krasne os, še posebej mi je všeč prva....se pa spomnim, kako smo včasih delali tiste iz papirnatih robčkov, le da so bili takrat še samo beli in smo jih barvali flumastri :)

    OdgovoriIzbriši
  5. prvič si tole počela? uau... meni je še vedno znanstvena fantastika :) in - če zdaj ne bo zacvetela pomlad tudi zunaj...

    OdgovoriIzbriši
  6. Lepe rožice so nastale. Prvi zvončki tudi zunaj že sramežljivo kukajo, pomlad res ni več daleč :)

    OdgovoriIzbriši
  7. no Kate zdej si jo pa že dočakala, pomlad namreč. Navijam za zvonček :-)

    OdgovoriIzbriši