sobota, 17. oktober 2009

Kriva je ...

... Phoenix :))

Da sem se, popolnoma proti moji navadi, TAKOJ lotila izdelati kostanjeve kroglice :)))))))))
Res, ko sem zjutraj brala post, sem se spomnila, da imam še vrečko kostanja v skrinji in, da do danes nisem imela pojma, kaj naj z njim naredim. Imam sicer recept za krasno kostanjevo rulado, ampak je malček preveč za delat :) Tele kroglice pa so super ideja! :)

Torej, kostanj se je odmrznil, vse ostale sestavine so bile pri roki, pa sem se lotila dela. Ampak seveda ne gre, da bi pri meni vse šlo "po predpisih" :) Ko sem vzela v roke čokolado, sem sumljivo pogledala na datum. Hja, menda se lahko samo meni zgodi, da mi preteče rok uporabe čokolade :))))) V tem primeru gre sicer za jedilno, a priznam , tudi pri ta pravi se mi je to že zgodilo. Pa ne enkrat :)))) Sicer sem poskusila vseeno s taljenjem čokolade, a je imela tako neprijeten vonj, da me je minilo samo delo z njo :)) Torej sem malce inprivizirala, kaj pa mi je drugega preostalo :) Sem samo maslo stopila, da sem navlažila kroglice, ki sem jih potem povaljala v kakavu. In tako imajo moje kostanjeve kroglice bolj obliko po krompirju, kot po kostanju :)



Ampak saj vse ostane v jeseni :) Dobre pa so tudi :)

Aja, pa kroglice so bile hitro narejene, ker ni bilo treba delati luknjic :)


Kate

3 komentarji:

  1. če bi prej vedela bi prišla degustirat ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Če ne bo čez noč izpuhtelo (v kar močno dvomim :)), dobrodošla na degustacijo :)

    OdgovoriIzbriši
  3. hahaha...priznajem ...kriva sam!!
    Nadam se da su ti se kuglice svidjele. Meni od svega je najbolja stvar što je pripremanje kratko.
    Ja sam postavila recept onako kako sam ja imala materijala...a mogu se praviti razne kombinacije. Mislim da je s kakaom isto jako ukusno ili... ne???
    LP
    Phoenix

    OdgovoriIzbriši