petek, 21. avgust 2009

Dolgo vroče poletje

En lep pozdrav vsem!
Še sem živa! Tudi letalo sem preživela :) Čeprav moj otrok pravi, da sem zgubljen primer, jaz vseeno mislim,da nisem tko grozna ;)

Kreta - hmmm, kje je že to? :)
14 dni uživanja, vsak teden drug konec otoka. Malce nevšečnosti z agencijo. No, v bistvu rata problem, če je vodička neizkušena in zraven še zelo prepričana vase. No, po domače povedano, za bruhat :) So se mi kar zasmilili ljudje, ki so bili prvič v Grčiji in so dobili njene odgovore ... no, jaz sem zadeve postavila na svoje mesto, unim iz agencije (čeprav v kombinaciji pogovrne angleščine in nemščine) povedala ta svoje, potem pa nas je zadnji dan čakala steklenica vina in še nekaj v opravičilo :)

Mi smo se pustili zmest samo za trenutek, drugače smo po grško uživali :) Nič posebnega, enostavno vse na lahko, na počasi, kakor pripada tistemu delu zemeljske oble :) Letos je gospod rekel, da si bo ogledoval naravne znamenitosti, predvsem plaže :) Ostala dva se nisva pritoževala :) Šli smo preverit, če je Elafonisi res tako tropska. Res je :) Žal nobena slika ne prikaže tistega, kar je res. Kdor je bil tam pa ve, kako zares zgleda :)


Ker je 14 dni dolgo na enem koncu, smo si privoščili eno plovbo do Santorinija. Želja uresničene, videla sem ga, ne rabimo kmallu tja na dopust :)

No ja, ampak vseeno se gospodu ne dam :) Jaz sem vsekakor hotela videti nekaj kamnov :) Pa preverit, če je v Knossosu res veliko peska, kot je prijateljica D. rekla :) Je veliko peska, ampak na srečo nismo imeli vetra. Bilo je peklensko pripekajoče, ampak vseeno veliko bolj vzdržno kot te dni pri nas :)


Pa še en spomin na pogled iz hotelskega balkona v Malii. Trava takoj, ko si stopil iz sobe, bazen malček naprej, nedaleč stran pa morje. Za bogove. Ok, če na za njih, pa zame:) Sicer cel teden z veliki valovi tako, da sem šla še celo jaz, ki ne maram bazenov, se splavat tja :) V valove smo se pa samo metali :) Ma je bilo fino in naporno :)


Predno smo šli na drugi del dolgega dopusta, ki smo ga po dolgem času preživeli celega v Portorožu, je po Grčiji sledil finiš v službi. Junija sem se namreč odločila, da imam dovolj tlake, da se ne grem več. In tako sem v začetku avgusta rekla adijo sodelavcem in odšla na svojo novo pot! Sedaj jo tlakujem. Sama sebi in upam, da si naredim lepo ;) Moja prijateljica mi je vedno rekla, če ne greš, ti že ni dovolj hudo ... pa šeprav je imela. Ko je bilo dovolj hudo, sem zbrala pogum in šla :)

Ampak veliko stvari je veliko lažjih, če imaš prijatelje. In jaz jih imam precej. Doma, v službi, po svetu in na spletu :) McCrafty mi je že veliko nazaj podarila nagradi. Hvala, hvala! Jaz pa ju podarjam vsem blogericam, predvsem seveda ustvarjalkam, ki jih redno spremljam :) Sicer pa sem videla, da se menda že vse dobile te nagrade. Ma carice smo, bi rekel moj otrok :)


6 komentarjev:

  1. no zdaj pa lahko planiraš kam boš šla drugo leto :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Čudovit dopust ste si privoščili. Hehe, turistično ogledovanje plaž, dobra ideja.
    Pa veliko sreče na novi poti.. samo tvoji.
    Pravijo, da če si nekaj dovolj želiš, dela cel svet za to, da ti uspe. Al nekaj takega :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Tudi jaz sem že obiskala oba otoka in sta mi bila zelo všeč, se mi kar malo toži po Grčiji...Srečno na novi poti, saj veš, da držimo pesti, da bo šlo vse po planu:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Malia je pa zakon. Mi smo bili v enem hotelčku,kjer smo imeli z balkona razgled na uni mali otoček... Sam 14 dni je premalo za Kreto, bo treba it še, ne?

    OdgovoriIzbriši
  5. Irena: Že delam načrte, že delam :)

    Sonja: Saj smo si samo 4 plaže ogledali (ok, pa vse "naše") :)) No, samo najbolj fajn je, ko mož šele domov grede ugototvi, da obstaja tudi krajša pot --> to je pa prednost tega, da mi zaupa v branje karte, jaz pa napeljem pot na svoj mlin in vmes še kaj drugega vidimo :)

    McCrafty: A veš, da sem se vsak dan, ko sem pila vodo spomnila nate :) In na to, da nismo imeli volje, da si ogledamo Samario :)Ker zih ne bi imel dobrega vodiča ;)

    Akvarij: Glede nato, da pri tistih 35°C + nimaš volje res vse dneve okoli hodit, pa še na dopust gremo, ne na potovanje :))) - vsekakor premalo 14 dni :) Ponovimo nekoč, sedaj je plan "vsako leto drug otok" :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Mmmmm vonj po morju ... več kot očitno ste se imeli super!

    Zdaj pa uspešno tlakovanje nove, samostojne poti!

    OdgovoriIzbriši